ziua noastră cea de toată viața

Aș prefera de o mie de ori să curăț zăpada de pe șosele decât să trebuiască să gândesc ce să fac.  Ce să faci atunci când nu știi ce să faci?

Cel mai la îndemână e să gândești. Să-ți faci planuri de cum de azi începând, o să. Încă nu știi ce o să, dar știi cu siguranță că o să. Filozofezi despre cum o să fie atât de bine când o să, încât nici nu te mai gândești cum să. Important e că o să. Când, unde, cum, nici nu mai contează. De fapt, tu ești acum în stadiul de o să pentru că habar n-ai ce să. Și decât să te gândești la ce să, mai bine te așezi pe canapea, îți aprinzi o țigară, bei un lichior și visezi cum o să. Mamă, ce tare o să fie când o să. Și ești atât de fericit că o să că nici nu mai știi ce să. Și-atunci iar te așezi pe canapea și te gândești ce să. Și în timp ce te gândești frenetic ce să, îți vine o altă idee despre ce o să. Mamă, ce tare o să fie când o să. Îți pui muzică, bei un lichior, meriți să sărbătorești. Doar de acum o să. Ești fericit, îți suni prietenii și le zici planurile tale mărețe despre cum o să și cât de tare o să fie când o să. Ești mega fericit. Gata, ți-ai dat seama ce să faci cu viața ta. De-acum o să fie totul numai panseluțe. Minunata lume nouă. Îți bagi picioarele în el de prezent, ești de căcat băi, îi spui zeflemitor, eu o să, ai înțeles? Ce-i ăla prezent? Numai plebea se mulțumește cu prezentul. Tu ești un aristocrat, un vizionar. Nu te poți mulțumi cu rămășițele prezentului. Tu ai chestii mărețe de făcut. Tu nu ești făcut ca să. Tu o să.

Te ridici iarăși de pe canapea, privești în jur, îți aprinzi o altă țigară. Ești mulțumit. Ai făcut ceva pe ziua de azi.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s