Revelion (de mâine o să

 

Nu-nțeleg disperarea de a face ceva anume de Revelion. Ok, e noaptea dintre ani, dar de ce trebuie să fac ceva? Nu faci nimic tot anul, dar de Revelion, frate….rupi ceru-n două, mai ceva ca o artifică. Îți faci planuri că de la anu o să mănânci sănătos, o să faci sport, o să-ți schimbi locul de muncă, o să-ți deschizi propria afacere, o să te muți din garsoniera de căcat în care stai, o să, o să. Revelionul e sărbătoarea osă-ului. Ne gândim cum o să dar nu facem nimic ca să. De mâine.

Ne cumpărăm ținute speciale- atât de speciale încât nu le poți purta decât o dată pe an-, cumpăram de mâncare de parcă n-ar fi sfârșitul anului ci sfârșitul lumii, aprindem pocnitori ca să se știe în ce zi suntem, bem, dansăm, facem cuceriri. Dacă n-am fost cuplați sau am fost și ne-am despărțit, acum e momentul. După multe pahare de băutură, îți faci curaj și-o inviți….la un tango. Ei i se pare foarte romantic chiar dacă tu o calci sistematic pe picior. Știe să danseze tango…hm…ce cavaler. Termini dansul, vă sărutați…mai sunt zece secunde și se face doișpe. La doișpe îl/o iei de mânuță și vă duceți afară să vedeți artificiile. El face poze, tu-ți pui dorințe.  Vă faceți un selfie și vi se pare că v-ați îndrăgostit iremediabil. Apoi te întorci în cabană, bei șampanie, mănânci tort și te gândești ce bine te distrezi și ce mișto sunt oamenii de lângă tine. Pe unii îi cunoști, dar dacă vă vedeți de trei ori pe an că au joburi, iar pe majoritatea acum îi vezi prima oară. Dar ce mai contează?  Acum nu vrei decât să te distrezi și să uiți de probleme. Te simți fericit. Lumea ți se pare mai bună, bărbații mai tandri, femeile mai doamne, prietenii mai prieteni, iar viața  un prilej pentru a face ce-ți place. Spiritualitatea și profunzimea ta se dezvoltă pe măsură ce bei, ai revelații peste revelații, îți dai seama că oamenii simpli sunt adevărații filozofi, că cei cu care ești acum sunt super mișto chiar dacă nu-i cunoști și că viața e super. Îți strângi în brațe tovarășii cu care beai în liceu și le spui că gata, de-acum o să vă băgați picioarele în joburi și o să vă vedeți mai des, că doar o viață are omu. Te întorci apoi la partenerul/partenera ta care te așteaptă confuz/ă în celălalt capăt al camerei. Dansați lasciv până pe la 4 dimineața după care mergeți să vă culcați că sunteți rupți.

Dormiți și vă treziți arătând ca dracu. Te duci și te speli , încerci să mai salvezi ce se poate, nu prea se poate, apoi cobori să mănânci. Îți aduci aminte de cucerirea pe care-ai făcut-o. Te simți ca dracu. Ce-i spui dac-o/îl vezi? Nici măcar nu plănuiești să fii într-o relație. Aoleu, ce căcat. Lasă că vezi tu. Acum important e să mănânci și să-ți treacă durerea de cap.

Mănânci. O/Îl vezi. Îi zâmbești. Vine spre tine. Futui, ce-i zici? Bună. Bună. Cum ai dormit? Bine, tu? Aveți o discuție super insipidă despre cât de mari sunt camerele și cine cum sforăie. Pleci, scuzându-te că tre să-ți faci bagajul. Te duci în cameră, îți faci bagajul, îți iei la revedere, rabzi tot aoleu-ul de ce pleci, dând scuze din cele mai imbecile cum că tre să scoți câinele să-și facă nevoile sau să-i dai de mâncare pisicii. Cucerirea vine la tine și-ți cere numărul de telefon. Nu vrei să i-l dai și nu știi cum să faci. Îi zici să ți-l dea el. Îl notezi cu gândul că nu-l vei suna niciodată. E drăguț/drăguțică, dar nu ca să fii cu el/ea. Mai faci un schimb scurt de replici, te urci în mașină și pleci. Singurul lucru pe care îl vrei acum e să dormi și să uiți de tot. De mâine te vei gândi.

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s